Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното

Привет колеги. Попаднах на тема във форума пак със проблеми в парното, но не можах да открия решение на моя проблем в нея. Та понеже не съм много наясно с техниката под капака ще се радвам за малко помощ. Преди седмица и половина се сдобих с една 145-ца и като я взех всичко беше наред докато не паднаха температурите под 0-та. Проблема е че колата вдига 90 градуса като парното е на 1-2 и вътре духа хладно а ако го включа на 3-4 градусите падат около 80 за известно време след това се качва на 90 и така си играе стрелката между двата сектора. При 3-та и 4-та степен на парното в колата става клинч и няма затопляне. Интересното е че като карам със 140-150 вътре става сауна и не се диша.

Ако моята тема е дубликат на някоя от форума извинете ме просто не съм попаднал на нея.

Виж да не е запушено радиаторчето...и честита ти Алфа
    Alfa 155 1.9TD '97 EX
    Alfa 166 2.4 JTD EX
    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Къде точно мога да открия радиаторчето ?

Comment

На много приятно място. Аз мойто го сменявах тази година

Comment

важно е да се знае къде е се знае точно с кой мотор е колата и коя година. Защото вентилаця, парно и климатик до една година се едни, по-касно, след вътрешния фейслифт всичко е тотално различно. Например старите, до 96-97 са с кранче на парното и радиаторчето седи не едно място, по-късно няма кранче и радиаторчето е на съвсем друго място.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Колата е 97 година била е с 1.4 двигателя и е сменен с 1.6 V16 120 hp незнам какъв е кода на двигателя май става малко по сложно мога да направя снимки на таблото ако ще са полезни

Comment

И мойта е с 1.4 97-ма и е пълен шит смяната. Всичко се сваля. Радиаторчето няма как да се извади без да падне цялото табло. Дръпнах си алгоритъм за свалянето му и ми отне около половин ден, но всичко стана както трябва, без нищо счупено или повредено. Дори си изпрах и мокета и стана като нов.

Comment

Да разбирам тогава че трябва да свалям таблото за да открия златото ?

Comment

Първоначално публикувано от K.naidenow Покажи съобщение
                  като карам със 140-150 вътре става сауна и не се диша.
                  Първоначално публикувано от K.naidenow Покажи съобщение
                  Да разбирам тогава че трябва да свалям таблото за да открия златото ?
                  Горното означава, че радиаторчето работи. Проблемът е в управлението на въздушните потоци. Трябва да видиш, как точно става при теб, щото след тези присадки, само един Господ знае.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Горещо те съветвам да го свалиш, разглобиш всичко и почистиш.
                    Това ще ти гарантира, поне да две петилетки да не се занимаваш с него. Освен това ще имаш парно.
                    За това как става, теми има достаъчно.
                    Ако не ти стига, питай тука.
                    Ако ти омръзне, запали една скара и покани приятели.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X